Toppskidor

Träning

Vi bedriver normalt tre typer av träningspass: stavlöpning, rullskidor med teknik och intervall samt distanspass på rullskidor. Utöver detta så kör vi vintertid träning på snö de dagar snötillgången tillåter det och då väljer vi plats efter snö- och spårförhållanden. I början av hösten har vi en nybörjarkurs på rullskidor.


Stavlöpning - måndagar
Dag och tid: Måndagar kl. 18:30
Plats: Jordbodalens utegym.

Vi kör stavlöpning måndagar året om i Jordbodalen. Träningen består av teknikträning med skidliknande stavgång och så kallad älghufs/älglufs och intervallträning i backar. Denna träningsform är optimal för att bygga grenspecifik kondition, styrka och koordination. Den är också skonsam för benen och passar många som på grund av skador har svårt med vanlig löpträning.

Utrustning du behöver är löparkläder och stavar. Stavarna kan gärna vara lite kortare än dina vanliga stavar men det går bra att använda dina vanliga skidstavar eller rullskidstavar.

Vi håller till i ett begränsat område och håller ihop så att alla kan vara med i sitt eget tempo.


Onsdagsrull - rullskidor
Dag och tid: Onsdagar kl. 18:30
Plats: På olika platser i Helsingborg. Vanliga startpunkter är Filborna Arena, Råå vallar, Jordbodalen, Berga/Maria station. Passen läggs ut som evenemang i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/ifkhelsingborgskidor.

Dessa pass är består av teknikträning med inslag av intervaller och håller på i 60 – 90 minuter.

Utrustning du behöver är rullskidor, pjäxor, stavar, hjälm och reflexväst samt gärna glasögon.

Vi delar upp i grupper så att alla kan vara med.


Söndagssrull - rullskidor
Dag och tid: Söndagar på lite olika tider men oftast start mellan kl. 09:00 – 10:00
Plats: På olika platser i Helsingborg. Vanliga startpunkter är Pålsjö skog, Råå vallar och Domsten. Passen läggs ut som evenemang i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/ifkhelsingborgskidor.

Söndagarna är distanspass på ca 90 minuter och uppåt med möjlighet att korta av rundan så det ska passa alla. Ibland avslutar vi med en gemensam fika.

Utrustning du behöver är rullskidor, pjäxor, stavar, hjälm och reflexväst samt gärna glasögon.

Vi delar upp i grupper så att alla kan vara med.


Nybörjarkurs på rullskidor

Utöver ovanstående tre regelbundna träningar så arrangerar vi i början av hösten nybörjarträning på rullskidor. Målgruppen är de som aldrig tidigare har stått på rullskidor eller bara har kört lite grann. Här får du lära dig grunderna med de olika åksätten (diagonal, stakning och stakning med frånskjut) samt hur man svänger, bromsar och stannar.

I slutet av sommaren kommer vi att lägga ut information om kursen samt hur man anmäler sig. Du kan redan nu anmäla ditt intresse eller kontakta oss för mer information på ifkskidor@gmail.com.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub