Toppskidor

Bästa sektionsprestation genom tiderna

Varje verksamhetsår delas pris ut för årets bästa prestation inom skidsektionen. Kriterierna kan vara att man genomfört något speciellt, presterat bra, utvecklats bra eller bara att man är en god IFK:are.

Nedan presenteras de personer som blivit tilldelade detta pris:

2021/2022
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Patrik Nilsson och Lennart Klingberg utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen med motiveringen: "Dessa båda herrar är inte bara involverade i klubbens arbete samt skidornas och rullskidornas utveckling i regionen, utan ställde sig dessutom på startlinjen och passerade mållinjen på Jubileumsvasan med tidsenlig utrustning. En prestation väl värd att hyllas!"

2020/2021
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Börje Petersson utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen med motiveringen: "Börje är klubbens färskaste veteran och har inte bara varit framträdande i spåret utan även vid klubbens sammankomster. Börje har som nr 1096 trätt in i denna exklusiva skara och har många lopp kvar i karriären."

2019/2020
I år fick klubbens medlemmar vara med och utse årets bästa sektionsprestation. Flest röster fick Krister Kvist som därmed får utmärkelsen med följande motivering:

"Krister har, vid mogen ålder och efter många år som skidåkare, gjort sin bästa säsong och med stor marginal nått sin bästa placering någonsin på Vasaloppet. Dessutom har han visat på stabilitet i sina prestationer och följt upp med flera goda prestationer under sommarens rullskidtävlingar."

2018/2019
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Tobias Itzigehl utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen med motiveringen: "Tobias är inte bara veteran utan också en av de riktigt unga veteranerna. Som nr 1056 har han trätt in i denna exklusiva skara och har många lopp kvar i karriären. Förutom skidåkare tillhör han också en av IFK's skidfamiljer där det stora flertalet varit aktiva i spåret."

2017/2018
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Johan Hedenberg och Johan Olsson utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen med motiveringen: "Johan och Johan är inte bara flitiga Vasaloppsåkare och förebilder i klubben utan har genom att genomföra Red Bull Nordenskiöldsloppet presterat utöver det vanliga under säsongen och dessutom gjort detta med bravur. Loppet, över 220 km skidåkning, genomfördes i mycket svåra förhållanden med ihållande snöfall och mycket kärva spår. Båda två klarade medaljtiden på 21 timmar och 22 minuter. Johan Hedenberg gick i mål på 18:25 och Johan Olsson på 20:06."

2016/2017
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Nils-Olof Nilsson utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen med motiveringen: "Nils-Olof har genom att ha kört sitt 40:e Vasalopp lyckats med bedriften att ta sig in en väldigt exklusiv samling personer. Dessutom är Nils-Olof en aktiv deltagare på de olika lokala lopp som anordnas i Skåne. En riktig förebild för IFK."

2015/2016
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Linnea Espling utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen med motiveringen: "Linnea har under sin comeback i spåret förbättrats fenomenalt. Hon representerar klubben flitigt och framgångsrikt både i DM och långlopp på både längd- och rullskidor. Vasaloppet 2016 resulterade i en fantastik 89:e plats och en förbättring med tiden från föregående år på hela 1 timme och 19 minuter."

2014/2015
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Fredrik Rosberg utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen med motiveringen: "Fredrik har under sina år i klubben ständigt legat i topp resultatmässigt. Vasaloppet 2015 blev något av en höjdpunkt då Fredrik lyckades hamna på placering 476 vilket är den första topp 500-placeringen i klubbens historia."

2013/2014
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Jan Blomgren utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen med motiveringen: "Jan har under sina många aktiva år, varit en fin representant för klubben i många sammanhang, och ständigt visat prov på enastående kamratskap! Genom att alltid finnas tillgänglig och hjälpa nya och mer oerfarna medlemmar med allt från praktiska saker i Transtrand till vallning i Bruksvallarna har Jan därmed stort bidragit till kamratandan i klubben."

2012/2013
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Louise Börjesson utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen, med motiveringen: "Louise har under sitt första aktiva år lyckats inte bara med bedriften att vinna medaljen i Vasaloppet utan även med att slå klubbrekordet för damer. Dessutom har Louise varit väldigt aktiv på klubbens träningar, där hon är en stor glädjespridare, och hon har även representerat klubben med stor framgång vid olika skidlopp."

2011/2012
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Johan Olsson utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen, med motiveringen: "Johan har under sina aktiva år kraftigt förbättrad sin tid på Vasaloppet och lyckades 2012 med bedriften att bli första IFK:are att köra på en tid långt under 5 timmar. Dessutom representerar han klubben med stor framgång vid DM-tävlingar varje år."

2010/2011
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Ingemar Haggärde, "utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen", med motiveringen: Ingemar representerar klubben med stor framgång vid flera DM-tävlingar varje år. Dessutom genomför han Vasaloppet på väldigt bra tider år efter år, tex var tiden i år 6.12.32.

2009/2010
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Robin Hylander, "utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen", med motiveringen: Robin genomförde årets Vasalopp med tiden 8.03.56 vilket är en enastående förbättring från resultatet 2009 på 12.18.42. Dessutom har Robin med bravur representerat klubben vid ett flertal DM-tävlingar.

2008/2009
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Emina Holmberg, "utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen", med motiveringen: Emina genomförde årets Vasalopp med tiden 9.18.22 från att ha börjat som absolut nybörjare med sina första rullskidövningar under hösten 2008.

2007/2008
Sektionsledningen har beslutat att tilldela Elin Espling, "utmärkelsen för årets bästa prestation inom skidsektionen", med motiveringen: Med sin mycket fina tid i Tjejvasan, 1.41.30 och placering 98, är Elin, trots sin ungdom, en av de bästa IFK-tjejerna genom tiderna.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub