Ifk header 32

Tävla i konståkning


För varje konståkare är det en stor upplevelse att tävla och få chansen att ensamma på isen visa upp allt de kan. Det kräver mycket träning och förberedelser för att under några minuter prestera sitt yttersta på isen.


Åkarna tävlar i olika tävlingsklasser beroende på hur mycket de lärt sig och vilka tester de klarat av. De nivåer som finns är A, B och stjärntävling där stjärntävling är den första nivån. De A-åkare som är tillräckligt duktiga på tävlingar får en chans att tävla i Nationella serien som är högsta nivån.


  • När man tävlar på första nivån som stjärnåkare åker man på så kallade stjärntävlingar. De kallas så då protokollen är enklare och de olika momenten betygsätts med stjärnor.
  • Nästa nivå är B-tävlingar även kallat Klubbtävling. På dessa tävlingar får man fullständiga protokoll där varje moment bedöms med högsta noggrannhet.
  • För att delta i A-tävling ska ålders- och testkriterier för A-nivå vara uppfyllda. Åkare som vill delta på A-tävlingar måste först anmäls till A-serien inför varje säsong. Svenska konståkningsförbundet sammanställer en lista med fördelning av tävlingar till respektive åkare.
  • För att få tävla i Nationella serier behöver åkaren dels vara A-åkare men också ha uppnått en viss poängnivå på tävlingar då man jämförs med åkare från hela Sverige. De som tävlar i Nationella serierna är de som är bäst i Sverige på konståkning.


Resultat på tävlingar från B-nivå och uppåt finns på förbundets hemsida:

Resultatsida nationella tävlingar SKF


I vårt distrikt, Skånes Konståkningsförbund, finns även en tävlingsform där singelåkare tävlar som ett lag i en serie. De kallas Skåne-/Stjärn-/Klubbserien. Läs mer på distriktets hemsida:

Skåne- stjärn- klubbserien Skånes KF


Svar på vanliga frågor om konståkningstävlingar:Stort tack till Halmstad konståkningsklubb som låter oss använda texter ni skrivit om att tävla i konståkning.

Instagram
Följ oss på #ifkhbgkonstakning

Stöd oss via

Stöd oss via Svenska Spel

Md mpskatingishall
10% rabatt på skridskor och skenor hos MP-skating
Md logo ishuset yes
Md bama cmyk logotype
Md spchark
Md hbg logo staende
https://visithelsingborg.com/
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub